control center broken in ios 7.0.3

Forum
iOS & iPadOS
Hi all, I have noticed a problem with control center after upgrading to IOS 7.0.3. None of the on/off toggles such as bluetooth, wireless, and do not disturb announce what they are. All I get is "button", and whether it's selected or not. Has anyone else noticed this, and is there a work around? Thanks a lot for any help or suggestions. A very happy Iphone user, Guy

Options

Comments

Submitted by AnonyMouse on Thursday, October 24, 2013

Member of the AppleVis Editorial Team
Hello Guyster, That is the most unusual behavior I have heard so far. At this time I have not seen or dealt with anything of that nature you are experiencing. Between the devices that I have which are all now up to iOS 7.0.3. All from this end appear to be working as usual. I too would be very interested if anyone is experiencing this problem as well. Not sure to say if this is a bug that you have come across or perhaps something got corrupted along the way. I wish I had an easy solution for you to try. As things like this eventually lead me down the path I hate doing. Unfortunately, I find that doing a hard reboot and such would most likely may not do the trick. However, it never hurt to try the variety of ways to reboot your device. Perhaps, something needed to clear out? At the very last resort. There is always the dreaded option to clear and wipe your device and restore from the cloud back on to your device. So let's hope somebody else has seen this and has an answer for you.

Submitted by alex wallis on Thursday, October 24, 2013

Hi, I am not getting this on my 5s using ios 7.0.3, I guess all you can try is turning the phone off and on again and failing that restoring the phone.

Submitted by Guyster on Thursday, October 24, 2013

Thank you Alex and AnonyMouse for the tips. Turning the phone off and back on did the trick. Yes I dred restoring also, I had to do it after the update to 7.0.3, because I made a mistake entering a passcode, and couldn't get back in. All is good now though, and thanks for responding so quickly. Guy

Submitted by AnonyMouse on Thursday, October 24, 2013

Member of the AppleVis Editorial Team

In reply to by Guyster

Hello Guyster, Now that is great news. I'm glad all it took was a reboot of the device to clear the memory. The best part is that you did not have to restore your device! Thank goodness.

Hi guys, its funny you should mention this because I have seen the behaviour described on a relation's iPhone 4. I tryed using it with Voiceover and got loads of unlabelled buttons when flicking from the beginning to the right. This even occurred on this device I am speaking of which at the time I tested it was at 7.0.2 so i don't know if still happens on her device with 7..0.3 have to check it out. The person who owns the phone isn't blind anyway. It was just I was testing and thought I would report that oddly I saw the behaviour described. So, I am wondering could this be a bug related to certain devices? Interesting! Would like to know what 4 and 4s users are getting this or not.

Submitted by Doctor D on Thursday, October 24, 2013

In reply to by AnonyMouse

I have not seen anything like that on my end. I just tried it with my iPhone 5 s, and nothing is broken.

Submitted by WildmanJoe on Thursday, October 24, 2013

Hi, I have not experienced any of these issues. I upgraded to 7.0.3 a couple days ago, and everything works fine. What phone do you have?

Submitted by KE7ZUM on Friday, October 25, 2013

The notification center works very well for me. I hope you got it fixed by now, but if not try rebooting the phone and if that fails, try reseting the spring board. Good luck.

Submitted by Michael on Friday, October 25, 2013

I am having some of the same problems. my bluetooth keeps terning on by it self. Even when I tearn it off a few minutes before. That is the only problem I am having.